NSN Stelt Zich Voor: Deel X

Wie ben je?

Ik ben Arjan Westerveld, derdejaars politicologiestudent en vierdejaars lid bij NSN. Verder ben ik Elstenaar, ober, wielrenfanaat, secretaris bij ChristenUnie Nijmegen en voorzitter van het Veritas- Forum Nijmegen.

Wat doe jij zoal voor deze vereniging?

Ik heb al meerdere prachtige dingen mogen doen voor NSN. In mijn eerste jaar mocht ik meelopen met de vooralsnog laatste redactiecie die NSN heeft gekend, waar ik vooral lof oogstte met mijn ellenlange interviews in het dus ook ter ziele gegane verenigingsblad Het Fundament. Het jaar er op heb ik meegedraaid in de PR-commissie onder de bezielende leiding van Liesbeth Hak. Afgelopen jaar mocht ik voorzitter zijn in het prachtige eerste bestuur van het nieuwe, eeuwige kringhuis Aeternae. Daarnaast ben ik voormalig webmaster van deze vereniging, doe ik graag onbedoeld en ongevraagd mijn beleidsplasje over al het wel en wee bij NSN, speel ik ook graag archivaris met mijn hele pc vol NSN-archiefstukken en ik help met alle liefde mee om de bieromzet omhoog te brengen.

Waarom ben je ooit lid geworden bij NSN?

Dat is een heel leuk verhaal, wat ik al tientallen keren heb verteld en net iets te lang is voor deze rubriek. Daarom hier een zeer verkorte versie: Mijn broer Jan Willem (o.t. praeses) zei ooit “Joh, NSN is gewoon leuk, gewoon lid worden.”

En zo geschiedde, dankzij mijn naïeve kop, zonder ook maar iets van heel NSN te weten. Als je een langere versie wilt moet je dat gewoon vragen.

Wat vind je mooi aan deze vereniging?

Ik vind dit eigenlijk een heel interessante vraag, want ik heb er zelf nooit over nagedacht terwijl ik deze vraag zelf al vaak zat heb gesteld aan anderen voor deze rubriek! Ik denk dat ik deze vereniging zo mooi vind door zijn typische veelzijdigheid: Soms heel goed georganiseerd, soms bijna lief kneuterig. Soms thee drinken en spelletjes spelen, soms toch gewoon nog een pitcher bestellen ook al kijkt de AV je al niet meer zo lief aan op de borrel. Weinig op aan te merken, dat goeie cluppie mensen dat zich NSN noemt.

Nog wat laatste woorden?

Tuurlijk. Een Westerveld wil altijd het laatste woord pakken.