NSN Stelt Zich Voor: Deel XI

NSN Stelt Zich voor. Een mooie rubriek met enkele vragen aan een NSN-lid. Dit keer JurjenJurjen.... 

Wie ben je? (oftewel, vertel iets over jezelf)

Wat definieert een mens? Is dat wat je koopt? Met wie je omgaat? Waar je vandaan komt? Wat je hebt bereikt? Mensen zijn hun hele leven op zoek naar wie ze zijn.

Ik ben iemand met passie voor geloof; die houdt van Jonna (en honden); uit Zwolle en ’91 komt; humor heeft, maar ook een serieuze kant; van mening is dat de opwarming van de aarde door de mens onzin is; een fervent verzamelaar van muziek is; vindt dat jasje dasje op de borrel geen vraag, maar een antwoord is; informatierecht studeert in Amsterdam, na de bachelor Nederlands recht in Nijmegen; en nog veel meer (maar dat moet je me maar eens vragen).

 

Waarom ben je lid geworden van NSN?

Wat is het studentenleven zonder verenigingsleven? Een leeuw die in zijn ‘hempie’ staat. Bij een vereniging leer je jezelf ontplooien op allerlei vlakken: organiseren, spreken, connecteren, et cetera.

Daarnaast is NSN een vereniging met inhoud. Het is meer dan feest en bier, borrel en hersenloosplezier. De combinatie tussen studentikoziteit en geloof sprak mijn erg aan. Daarnaast biedt NSN ruimte voor alle kerkelijke en niet-kerkelijke achtergronden wat de gesprekken ten goede komt. Tenslotte vind ik het landelijke navigatorverband erg tof.

NSN biedt de unieke combinatie ‘bier & bijbel’ en daarom ben ik lid geworden.

 

Stel: je wordt de praeses, en je hebt de macht om de rest van het bestuur en het stemrecht van de leden af te schaffen, zodat je alles bepaald wat er gebeurd in NSN. Wat is het eerste dat je zou veranderen?

De frisprijs naar één euro. Zeventig cent leidt alleen maar tot vervelende rekensommen. Daarnaast vergemakkelijkt de verhoging de kastellingen. Uiteraard zorgt de nieuwe prijs voor meer inkomsten en wordt zo de hogere literprijs van bier gecompenseerd. Overigens zijn wij de enige vereniging in de Villa die zo’n rare frisprijs hanteren. Je merkt het al: eens een herus, altijd een herus.

Ook een leuk idee: drinken op rekening. Je krijgt een pas waarmee je ‘betaald’. Aan het eind van de maand wordt de rekening automatisch afgeschreven. Wat zullen de barinkomsten enorm stijgen.

 

Vertel iets over de gang van zaken in de Lustrumcommissie. Ben je tevreden over hoe de Lustrumactiviteiten tot nu toe verlopen zijn?

We zijn nu al ruim een jaar bezig met het bedenken en organiseren van activiteiten. We kregen alle vrijheid van het bestuur om te bedenken wat we wilden. Hier is goed gebruik van gemaakt en er is groots gedacht. Dit heeft geresulteerd een jaar vol met activiteiten, zoals nog nooit eerder is vertoond in de geschiedenis van NSN. En we zijn nog maar halverwege het jaar …

Om al deze activiteiten te organiseren is de commissie opgedeeld in subcommissies die elk een activiteit organiseren. Elk commissielid zit in twee of meer ‘subcies’. De gehele commissie vergaderd tweewekelijks en de subcies komen tussendoor bij elkaar. Het is een gemotiveerde en capabele commissie waar allerlei verschillende jaargangen vertegenwoordigd zijn. Dit zorgt voor een goede synergie.

We zijn erg tevreden over de tot nu toe georganiseerde activiteiten. Ze verlopen goed en de opkomst is elke keer boven verwachting. Een luide B’vo voor de vereniging die bij elke activiteit weer commitment toont. Zonder jullie was dit alles niet mogelijk geweest!

 

Heb je nog een paar memorabele laatste woorden?

‘Studeren is een hobby, doe dat in je vrije tijd’

-Sjoerd van Ramhorst