Lid worden bij NSN

Tijdens de introductie of misschien juist bij een andere activiteit ben je NSN tegen gekomen en nu lijkt het je leuk om lid te worden. 

Om lid te worden van NSN is het vereist om deelgenomen te hebben aan het novitiaat, de kennismakingstijd van NSN. Tijdens het novitiaat trek je een aantal avonden en een weekend op met alle andere nieuwe leden. Dit om de vereniging zo goed mogelijk te leren kennen. Het novitiaat heeft een ontgroenend karakter en is een onvergetelijke tijd waarin je snel nieuwe contacten legt en NSN leert kennen! Dit jaar zal het novitiaat plaatsvinden op de avonden van 11 tot 15 september en het weekend daarop volgend.

Belangrijk om te weten!

In Nijmegen kennen we een scheve man/vrouw-verhouding. Van alle studenten is 60% vrouw en 40% man. Bij NSN is die verhouding nog schever (70% vrouw en 30% man). Om dit niet nog onevenwichtiger te laten worden, hanteren we bij NSN de regel dat minstens 30% van de nieuwe aanmeldingen man moet zijn. Bij te weinig mannelijke aanmeldingen moeten we helaas overgaan tot loting onder de vrouwen. Het gaat hier om een aselecte loting, niemand heeft dus meer of minder kans. Deze loting zal plaatsvinden voor aanvang van de novitiaatsperiode. De uitslag zal worden gecommuniceerd naar alle aanmeldingen. Natuurlijk is het te betreuren dat de kans bestaat dat we een loting moeten hanteren. In de afgelopen jaren is de loting één keer toegepast doordat er te weinig mannelijke aanmeldingen waren. Maak je dus niet te veel zorgen, al is het goed om je ervan bewust te zijn dat een loting kan plaatsvinden!

Eerder kennismaken met NSN
Wil je eerder kennismaken met NSN? Dat kan! Elke twee weken is er de Open Bijbelstudie om alvast kennis te maken en wat van NSN te proeven. In de sociëteit is er de mogelijkheid om mee te eten en met andere geïnteresseerden Bijbelstudie te doen. Kijk op de site onder 'Activiteiten' voor meer informatie.

Vragen? Die kun je altijd stellen door een e-mail te sturen naar: bestuur@navigatorsnijmegen.nl