Disputen der NSN

Disputen binnen NSN zijn groepen van gemiddeld 22 mensen waar je drie keer per maand mee samenkomt. Op een verenigingsavond eet en kring je samen met je dispuut. Ieder dispuut heeft zijn eigen karakter en organiseert naast de vereniging ook nog eigen activiteiten. Nieuwe leden worden op voorkeur ingedeeld in een dispuut.

Leer hieronder alle disputen kennen!

Arctos

Van de serieuze en diepgaande gesprekken die tijdens de
kringen worden gevoerd tot de borrels die tot de late avonduren
doorgaan. Wij zijn van alle markten thuis.
Al is het tijdens een
dispuutsavond, een studiesessie in de Ub, die duidelijk een koffiepauze
kan gebruiken of tijdens onze prachtige vakanties en weekenden wij zijn
immer enthousiast, gezellig, diepgaand en af en toe een tikkie
chaotisch. Ook buiten onze vaste woensdagavond vinden wij het fijn om
elkaar steeds weer op te zoeken tijdens uitbrakbrunches, vrijmibo’s,
koningsnachtfeestjes, expedities naar andere navigatorverenigingen en
noem maar op. Wij dragen ons karakter ook naar buiten door fanatiek
aanwezig te zijn tijdens verenigingsbrede activiteiten en door lekker te
verbroederen met mededisputen.
Wil je meer over ons weten, onze foto’s bekijken of heb je vragen? Neem dan vooral een kijkje op onze pagina’s.

Meer weten?

EVA

Hoi, wij zijn EVA, hèt damesdispuut van NSN. Wij zijn een diverse groep vrouwen met warboel aan interesses. En juist die warboel aan interesses maakt dat je je snel thuis voelt. Als dispuut staan wij voor waardigheid, uitdaging, sfeer, verbondenheid en vriendschap.
We zijn graag actief binnen NSN en zijn dan ook elke week op de borrel te vinden. Op de borrels kun je ons herkennen aan onze donkergroene jasjes. We staan daar graag nog even door te kletsen over de avond met een speciaalbiertje in onze linkerhand en showen onze geweldige dansmoves.
Behalve een dispuut zijn we ook vooral een groep vriendinnen. Buiten de dispuutsavonden om genieten we graag van een drankje aan de Waal, gaan we elk jaar met elkaar op een fantastische EVAkantie en is er altijd wel iemand om mee te gaan sporten. Kortom, altijd wel iemand om iets gezelligs mee te doen.
Naast alle gezelligheid hebben we binnen EVA ook een hart voor God. Wij geloven dat Hij ons allemaal naar Zijn beeld gemaakt heeft: ‘Imago Dei’. We stimuleren elkaar om steeds meer vanuit deze identiteit te leven. Dit doen we door samen te kringen, thema-avonden te houden, te worshippen bij een kampvuur of zondags samen naar de kerk te gaan. Zo zetten we God centraal binnen EVA.

ILIAS

ILIAS is het verhaal over het paard van Troje, even heldhaftig als de leden van ons dispuut. Zo brasten we al voor er een reglement was en is er altijd wel een groepje Trojanen dat de borrel uitzit. Onze kernwaarden zijn Hecht, Persoonlijk, Openhartig, Fanatiek, Prominent en Temperamentvol. We willen graag goed voor de dag komen, actief zijn en goede vriendschappen opbouwen.

Samen hebben we mooie kringen, doen we hele gezellige activiteiten, zoeken we op andere momenten juist de diepte, strijden we hard om te winnen en genieten we van veel spontane initiatieven. Uiteraard mag een lekker biertje daarbij niet ontbreken. Bent u benieuwd naar de verhalen van leden die boven zichzelf uit zijn gestegen op dispuutsweekenden en daardoor het ziekenhuis met een bezoekje mochten vereren?
Of naar onze traditie om 04:04 uur op de borrel? Of hoeveel NSN-heri (oud-)lid van ILIAS zijn?
Of hoe we keihard het eerste disputensporttoernooi hebben gewonnen? En niet te vergeten, hoe mooi onze bestuursschoenen zijn?
Schroom niet om te mailen naar iliasdispuutdernsn@gmail.com of één van onze fantastische Trojanen aan te schieten!

Meer weten?

MANNA

Van alle disputen vallen onze persoonlijkheden het meest uiteen, hét MANNA-lid bestaat zogezegd niet. Heb jij zin om, na je recentelijke ontworsteling van de ketenen van de middelbare school, gelijk weer in een hokje geplaatst te worden? MANNA niet. Wij zijn een enthousiast, levendig en uniek dispuut, willen geen enkele dispuutsavond missen en zetten ons ook binnen de vereniging op diverse vlakken in. Op een dispuutsavond is er geen specifieke verwachting van je, het enige wat MANNA verwacht is het onverwachte. Na goed bijgekletst te hebben met elkaar onder het genot van een goede maaltijd, koffie of eventueel een sigaret, voeren we discussies over uiteenlopende onderwerpen, waarin we het zelden eens zijn maar daardoor toch naar elkaar toe groeien. Op borrels is MANNA standaard op de dansvloer of aan de bar te bewonderen, niet in colbert maar in een spijkerjasje, en genieten daar met elkaar én andere disputen van de drank, ambiance en muziek. Uiteraard zorgt MANNA elk jaar ook voor een gala en dispuutsvakantie, ook zetten wij ons elke drie weken in bij De Hulsen om met de patiënten een gesprek aan te gaan of een spelletje te doen. Tenslotte organiseren we jaarlijks ons eigen MANNA festival, waarbij we iedereen (ook jou!) een gezellige avond met bands aanbieden, afgesloten door een knallend feest.

Meer weten?

Phoenix

Stel je een paar mensen voor, genietend met een bordeauxrood wijntje of een (Grimbergen) biertje in de hand, pratend over wat hen bezig houdt in hun leven, verweven met een leuke dosis humor en je hebt een aardig beeld van Phoenix.

Phoenix bestaat uit toegankelijke, vrolijke mensen met een relaxte mentaliteit die verwachten dat je kunt uitleggen waarom je iets vindt, zowel op maatschappelijk als op geloofsgebied en die daarbij lekker genieten van een borreltje. Als dispuut vinden we het heerlijk om bourgondisch te genieten, door lekker te eten, regelmatig optimaal te chillen en hele vette dingen te doen tijdens de dispuutsweekenden. Een rolschaatsdisco, waterskiën en een workshop schermen, verbroederen met een dispuut van een anders NSV vereniging, alles kan! Daarnaast zijn we ook niet vies van een paar potjes poolen tussendoor en elke zomer gaan we met elkaar op phakantie naar een mooi land. We maken samen herinneringen, genieten van het leven en van elkaar en dagen elkaar uit om het vuur brandend te houden!

Meer weten?

Viñales

De plaats Viñales ligt in Cuba en kenmerkt zich door de legandarische natuur, lekkere sigaren, goede drankjes en ontspannen mensen. Wij als dispuut kunnen ons in deze cultuur goed vinden. Wij zijn een groep mensen die het fijn vinden om met elkaar te zijn, enorm te chillen maar ook goede gesprekken te hebben. De leden van Viñales zijn stuk voor stuk bijzondere mensen. Niemand is op z’n bekkie gevallen en nogal nuchter, daarom zeggen we vaak waar het op staat. Buiten de dispuutsavonden zijn we maandelijks aan het borrelen in de stad, hebben we afzonderlijke mannen-en vrouwenactiviteiten en gaan we met elkaar op vakantie. Afgelopen jaar zijn we zelfs samen naar een luxueuze villa in Spanje gegaan! Elk jaar hebben we een kerstdiner met elkaar, waar goed gegeten, veel gedronken en bizarre speeches gegeven worden. Ook buiten het collegejaar zoeken wij elkaar op. Daarnaast vieren wij als dispuut ook onze eigen verjaardag die wij grandioos afsluiten met onze eigen gala. Kortom, Viñales is de plek waar het altijd gezellig is, maar waar bovenal God wordt gezocht, want die blijft ondanks alle activiteiten op nummer 1 staan.

Meer weten?

Vivet

Graag stellen wij aan u voor de meest levendige en het gezelligste dispuut der NSN: VIVET!

In een ver verleden kwamen twee eindbazen op het lumineuze idee om een bruisend, levendig, gezellig en diepgaand dispuut te starten. Binnen de gelederen van de Nijmeegse Studenten Vereniging der Navigators verzamelden zij leden om zich heen. Er werd druk vergaderd, bier gedronken, gelachen en gehuild en na enkele maanden was het dan zover: het dispuut Vivet kwam tot leven!

De naam ‘Vivet’ kan op twee manieren vrij vertaald worden, als dispuut zijn beide betekenissen van grote waarde en gelden zij als leidraad voor ons als dispuut.

Vertaling 1: ‘Hij leeft!’

Vivet is de plek waar u diepgang kan vinden in gesprekken binnen uw kring over God of over andere onderwerpen die u meemaakt in uw studententijd. Niet alleen met uw kring maar met het gehele dispuut hebben we momenten van diepgang. Zo gaan wij vaak na het eten in kleine groepjes uit een om te wandelen en te praten over wat je bezighoudt.

Vertaling 2: ‘Leef!’

Naast de diepgang stellen wij positieve energie, vriendschap en gezelligheid op gelijke hoogte. We houden ervan om met elkaar een biertje te drinken op de borrel of buiten de woensdag avonden. Vivet is een dispuut die de leukste en gezelligste Vi-Vette activiteiten bedenkt. Om elkaar beter te leren kennen en vriendschappen op te bouwen (zowel binnen als buiten het dispuut). U gaat een fantastische tijd tegemoet, het is belangrijk hiervan te genieten dus leef! (Alsof het uw laatste dag is)

Kom snel eens kijken bij ons gezellige, levendige en diepgaande dispuut!

Vi-vette groetjes

Dispuut Vivet!

Invictus

Wij gaan voor goud!

Wij zijn Invictus, 10e dispuut der NSN. Wij zijn een hecht dispuut dat sinds augustus 2018 niet meer weg te denken is uit de Villa, onze sociëteit. Wij staan voor eerlijkheid, weerbaarheid, fanatisme, studentikoziteit en goede relaties met elkaar en God.

Binnen ons dispuut vinden we het belangrijk om open en eerlijk naar elkaar te zijn. Bij ons moet je tegen een stootje kunnen. In de eerlijkheid naar elkaar moet je wel eens kwetsbaar zijn. Het mooie is dat juist op die momenten wij als Invictus er voor je zijn. We bouwen elkaar op en groeien samen op geloofsgebied, gesteund door onze onoverwinnelijke God.

Daarnaast zijn wij altijd in voor een leuke activiteit. Denk aan samen lasergamen, genieten van een heerlijk diner met onze (g)oud-leden, op dispuutsvakantie gaan en natuurlijk een gala. Ook houden we van spellen, waaronder bordspellen en op zijn tijd ook van een potje flunkyball. Zoals je niet anders van ons verwacht zijn we bloedfanatiek en gaan wij altijd voor goud!

Wij vinden het erg belangrijk en leuk als je actief meedoet in de gesprekken en aanwezig bent op de dispuutsavonden. Zo hebben wij wat aan jou en heb jij wat aan ons. Zo kan je groeien in geloof en groeien als persoon. Na de dispuutsavond is menig Invicti tot laat terug te vinden op de borrel. Herkenbaar door de gouden vloeistof in onze handen en het trots dragen van onze dispuutsjasjes. Op de borrel vinden we het leuk om zowel met elkaar als met leden van andere disputen te kletsen. Wij blijven namelijk onderdeel van NSN!

Meer weten?

Arbor Vitae

In den beginne (op 2 april 2019) werd een zaadje geplant door 6 enthousiastelingen, dat uitgroeide tot het mooie dispuut der Arbor Vitae, de boom des levens. Wij zijn het nieuwste dispuut der NSN en we zijn een dispuut met karakter en uiteenlopende persoonlijkheden. We gaan discussies met elkaar niet uit de weg, maar kunnen ons naast serieuze gesprekken ook prima een middag vermaken in een kinderspeelparadijs en grappen die net (niet) door de beugel komen zijn geen zeldzame aangelegenheid.
Arbor Vitae staat voor het vergroten van je kennis en wijsheid, verdieping in je geloof en contact met elkaar. We stellen vragen over het geloof en de wetenschap en proberen die samen te beantwoorden. We zijn klein en daardoor hecht en alom aanwezig op de borrels in onze herfstbruine jasjes.

Allure

Welkom bij Allure! 

Allure betekent indrukwekkende uitstraling. Onze uitstraling is onze stijl en daarmee onze manier van doen. Waar bestaat onze stijl uit?

Warm – de sfeer binnen Allure is warm. De leden van Allure verwarmen hun omgeving, zoals de opkomende zon de aarde verwarmt. Deze uitstraling hebben de leden van Allure niet van zichzelf, maar zij geloven dat zij het licht in de wereld mogen zijn door Jezus Christus, die het Licht voor de wereld is. Allure wil zich voor de vereniging en haar leden profileren als een dispuut dat te allen tijde de blik op Jezus heeft gericht. De nadruk ligt op de persoonlijke ontwikkeling van eenieder die lid is van dispuut Allure. 

Betrokken – zoals de opkomende zon met haar licht en warmte alles wat leeft op laat bloeien, zo leren de leden van Allure je om open te zijn. Ze weten van elkaar wat er speelt in elkaars leven en kunnen tot elkaar doordringen zoals het licht van de zon zelfs de donkerste hoekjes kan verlichten. Daarbij geloven zij naar Richteren 5:31b, dat “Zij die u liefhebben, krachtig zullen stralen als de opgaande zon”. 

Prominent – de leden van Allure zijn aanwezig, toegewijd aan het dispuut én aan de vereniging waar zij uit voortkomen. Zoals de aarde draait om de zon, zo draait ook hun studentenleven om de vereniging en het dispuut. De leden van Allure zijn trots; trots op de vereniging die hun studentenleven kleur en betekenis geeft. Zij zijn prominent aanwezig bij de verenigingsactiviteiten. Daarbij gaan zij gekleed in de kleuren van Allure: donkerblauw met het onmiskenbare oranje. De leden van Allure zijn ook trots op Allure: het dispuut dat zij gevormd hebben en dat door de leden door zal blijven groeien.