Ga naar de inhoud

Disputen der NSN

Disputen binnen NSN zijn groepen van gemiddeld 22 mensen waar je drie keer per maand mee samenkomt. Op een verenigingsavond eet en kring je samen met je dispuut. Ieder dispuut heeft zijn eigen karakter en organiseert naast de vereniging ook nog eigen activiteiten. 

Leer hieronder alle disputen kennen!

Arctos

Al zijn de zeeën onbekend, dan is daar altijd Arctos! De sterke burcht, het vaste ijs, het noorderlicht, geel en grijs!

Wij zijn dispuut Arctos, het oudste en actiefste dispuut van NSN.

Onze groep bestaat uit veel verschillende karakters, die elk enthousiast deelnemen in de vereniging. Tijdens ALV’s zijn de Arcti in grote getalen aanwezig en laten hun kritisch stemgeluid horen. Of zijn aan het strijden op een (verenigingsbrede) activiteit en nog laat te zien op borrels met een goudgele rakker in de hand. 

Het okergeel zit in onze harten en wordt rijkelijk gepresenteerd door middel van het dragen van onze dispuutskleding. De Arctos das is van verre ter herkennen en hangt trots voor.

Binnen het dispuut heerst er een enthousiaste, gezellige en af en toe een tikkie chaotische sfeer. Er wordt veel ondernomen en georganiseerd. Zo zijn er prachtige weekenden, wordt er verbroederd met andere disputen en gaan we jaarlijks op vakantie met elkaar!

Ook kijken we naar elkaar om. Zo hebben we diepgaande gesprekken tijdens de kring op de woensdagavond en zoeken leden elkaar ook op buiten de standaardavond om bijvoorbeeld  gezellig de stad in te gaan, te sporten of samen te studeren in de UB . 

Als trotse leden beleven we de mooiste tijd; de studententijd!

Meer weten?

EVA

Hoi! Wij zijn EVA, hét Damesdispuut van de Nijmeegse Navigators. We zijn een gezellige groep vrouwen met veel diverse persoonlijkheden en interesses. We zijn vrouwelijk én bruut, spontaan – maar wel als het drie weken van tevoren wordt gepland-, vragen door naar elkaar en bouwen elkaar op. We dagen elkaar uit in onze vriendschappen en in het geloof, zijn open naar elkaar en we willen samen steeds meer leren over onze goede God. Naast deze diepgang houden we genoeg ruimte over voor een heerlijk themafeestje, potje paintball, cocktailavond of jaarlagendiner.
 
Naast alle groepsactiviteiten spreken EVA’s ook graag onderling af. Stuur je een appje in de groepsapp dan is er altijd wel iemand die zin heeft in een kopje thee, om samen te eten of samen te sporten. Ook dat is de kracht van EVA, omzien naar elkaar en betrokken zijn. Die betrokkenheid uit zich ook in het aanwezig zijn op de borrels op de woensdagavond, waar we te vinden zijn in onze prachtige groene dispuutsjasjes. We dagen elkaar uit om actief mee te doen in de vereniging, waardoor we met meer en meer mensen mogen delen in God’s goedheid, en leven in Zijn beeld: Imago Dei!

ILIAS

Wij zijn ILIAS een der oudste en meest prominente disputen van NSN. Geïnspireerd door de Griekse heldenverhalen zoeken wij onze identiteit in prominentie en fanatisme. Zo brasten we al voor er een reglement was, is iedereen altijd aanwezig en zorgen wij dat we als dispuut zichtbaar zijn in de vereniging.

Binnen ILIAS vinden we het belangrijk dat iedereen bij het dispuut betrokken is en zoeken we samen diepgang en gezelligheid. Je komt hier om te groeien niet om langs de zijlijn te gaan zitten. Met enthousiasme proberen we elkaar uit te dagen binnen en buiten het geloof om elkaar over obstakels heen te helpen. Wij laten ons nooit voorstaan op onze huidige kennis, maar zorgen voor een luisterend oor en een open houding binnen de vereniging. Daarom zien wij elkaar niet alleen op de woensdagavond, maar spreken regelmatig af buiten de dispuutsavonden, voor een zonnige middag op het Waalstrand of een goed huisfeest.

Studentikoziteit en fanatisme worden gecombineerd of afgewisseld waar nodig. De ene keer zult u ons jas das op de alv zien verschijnen om de volgende dag het sporttoernooi te winnen of een berg te beklimmen. Hier hoeft u niet te presteren, maar dient u louter mee te doen. Door ons fanatisme proberen we op meerdere vlakken een voorbeeld voor elkaar en de vereniging te zijn.

Diepgang vinden wij in onze kringen. Samen zoeken naar God vormt de kern van onze identiteit. Binnen ILIAS wordt er gezocht naar de waarheid, ondersteund door theorie, ervaring en het openhartig delen van persoonlijk geloof. Wij zien de kringen als fundament, maar de ervaring leert dat om 04:04 ook diepe gesprekken gevoerd kunnen worden.

Wil jij meer weten over een van de mooiste disputen van NSN? Dan kun je mailen naar iliasdispuutdernsn@gmail.com. Als je meer wil zien staat hieronder onze insta.

MANNA

Zoek jij verbinding, een goed gesprek en liefdevolle mensen om je heen? Wij MANNA zijn een enthousiast, levendig en uniek dispuut waarbij Jezus volgen centraal staat.

Wij willen geen enkele dispuutsavond missen en zetten ons met enthousiasme in binnen de vereniging. Op een dispuutsavond is er geen specifieke verwachting van je, het enige wat MANNA verwacht is het onverwachte.

Kletsen, lachen, verbinden, ondernemen, inleven en discussiëren doen MANNA’s graag. We vinden het leuk als mensen een andere kijk op de wereld hebben en gaan hier graag met elkaar over in gesprek. Iedereen is zichzelf en voelt zich vrij binnen onze vriendengroep.

Op borrels is MANNA standaard op de dansvloer of aan de bar te bewonderen, niet in colbert maar in een prachtig spijkerjasje. Daar in de villa genieten we met elkaar én andere disputen van de drank, ambiance en muziek. MANNA’s zijn niet alleen verbonden met elkaar als dispuut, maar ook met de vereniging, zo breken wij graag het brood met anderen. Buiten de dispuutsavond vinden wij het ook fantastisch om activiteiten te plannen zoals worshippen, wandelen, karaokeavond, chillen op het Waalstrand en elkaar ontmoeten. Uiteraard zorgt MANNA elk jaar weer voor een onvergetelijk gala en een zonnige dispuutsvakantie. En niet te vergeten ons contact met de bewoners van De Hulsen! Voor hun zetten we ons elke 3 weken in, waarbij we de leukste gesprekken en spelletjesavonden hebben.

Kortom een dispuut vol verrassingen waar jij je thuis mag voelen!

Meer weten? 

Phoenix

Stel je een paar mensen voor, genietend met een bordeauxrood wijntje of een (Grimbergen) biertje in de hand, pratend over wat hen bezighoudt in hun leven, verweven met een leuke dosis humor en je hebt een aardig beeld van Phoenix.

Phoenix bestaat uit toegankelijke, vrolijke mensen met een relaxte en nuchtere mentaliteit die verwachten dat je kunt uitleggen waarom je iets vindt, zowel op maatschappelijk als op geloofsgebied en die daarbij lekker genieten van een borreltje. Als dispuut zijn we graag samen wat zich uit in samen eten, sporten, studeren, borrelen en feesten. Een kleine greep aan activiteiten die we de afgelopen jaren hebben gedaan: geraft, geboulderd, cocktail avonden gehouden, een spontane trip naar Antwerpen georganiseerd, gewaterskied, themafeesten gehouden, pretparken bezocht, moorddiners gespeeld, een workshop schermen gevolgd, verbroederd met een dispuut van NSN of een andere NSV vereniging, alles kan! Daarnaast kan ieder jaar ons gala niet ontbreken en gaan we elke zomer gaan we met elkaar op een phantastische phakantie naar een mooi land. Hier beleven we de grootste avonturen en maken we nieuwe herinnering die we aan ons intern geheugen kunnen toevoegen. Kortom, bij Phoenix maken we herinneringen, genieten we van het leven en van elkaar en dagen we elkaar uit om het vuur brandend te houden!

Viñales

De plaats Viñales ligt in Cuba en kenmerkt zich door de legendarische natuur, lekkere sigaren, goede drankjes en ontspannen mensen. Deze Cubaanse sferen passen goed bij ons als groep. Wij zijn mensen die het fijn vinden om met elkaar te zijn, enorm te chillen, maar ook houden van goede gesprekken. We hebben binnen Viñales niet alleen hart voor elkaar, maar ook voor God en NSN. De Viñalieten zijn actief, open, betrokken, prominent, hilarisch, enthousiast en nuchtere mensen die houden van gezelligheid. Verder zijn we een hechte groep, we kunnen het allemaal goed met elkaar vinden en er wordt veel gelachen. Er is acceptatie richting elkaar en samen met God proberen we onze weg te vinden. Buiten de dispuutsavonden zijn we maandelijks aan het borrelen in de stad, hebben we afzonderlijke mannen-en vrouwenactiviteiten en gaan we met elkaar op vakantie. We zijn actief in de vereniging met bestuursleden, commissies en vinden wij het belangrijk om commitment te tonen. Daarnaast vieren wij als dispuut ook onze eigen verjaardag die wij grandioos afsluiten met onze eigen gala. Kortom, Viñales is de plek waar het altijd gezellig is, maar waar bovenal God wordt gezocht, want die blijft ondanks alle activiteiten op nummer 1 staan.
 
Meer weten?

Vivet

Vivet is hét levendigste dispuut der Nijmeegse Studentenvereniging de Navigators. Wij profileren ons door een enthousiaste en sociale houding in de vereniging en naar elkaar. ‘Vivet’ kan op twee manieren vrij vertaald worden. Ten eerste als ‘Hij leeft!’, wij geloven namelijk in een levende God die leven geeft. Hij inspireert en zet ons aan om liefdevol met elkaar om te gaan. Dit doen we door samen te (aan)bidden en thema-avonden te houden, zo vinden we diepgang. Ten tweede kan Vivet vertaald worden als; ‘Leef!’. Heel energiek en prominent zijn wij aanwezig in ons dispuut, de vereniging en ook daarbuiten. Vivet is voor haar leden een plek van hartelijkheid, het ‘bankplofgevoel’. Daar waar prominentie, gezelligheid, liefde en trouw aan elkaar en onze levende God ons verbindt. Wij vinden het belangrijk dat je van je studententijd geniet. Dus; leef! (alsof het uw laatste dag is).

 

Benieuwd geworden? Neem een kijkje op onze instagram!

Invictus

Kent u het verhaal van Midas, die alles wat hij aanraakt in goud verandert? Juist! Zo is Invictus, alleen dan zonder de gruwelijke afloop. Want WIJ GAAN VOOR GOUD! Waar Invictus de villa binnenloopt, verandert elke borrel in goud. Met onze mooie verhalen en veelzijdige persoonlijkheden maken wij elke avond met elkaar tot een feest – gezellig en opbouwend.

Invictus is een hechte groep mensen. Wij zijn zo hecht, omdat we in elkaar investeren, door eerlijk, kwetsbaar en weerbaar te zijn. We zijn eerlijk, omdat we helemaal onszelf zijn, kwetsbaar omdat we alles met elkaar delen en weerbaar omdat we tegen een stootje kunnen; we zijn namelijk best direct. Daar zit bij ons respect en liefde in, want door direct te zijn geven we elkaar de kans om te groeien.

Op onze dispuutsavonden wordt altijd veel gelachen, omdat we ofwel onszelf volledig voor gek zetten, ofwel elkaar flink op de kast jagen. Zo’n avond wil je niet missen! Daarom zijn wij er ook altijd. En niet alleen op de dispuutsavonden: we gaan natuurlijk ook door naar de borrel en zijn altijd in groten getale aanwezig bij verenigingsactiviteiten. Uiteraard jasje-dasje. En verder hebben we regelmatig activiteiten naast de woensdag.

Is uw beeld van Invictus nog niet duidelijk? Wij zullen wat situaties voor u schetsen. Een van onze mooiste dispuutsavonden is het jaarlijkse over de streep, waar we worstelingen en de mooie dingen van geloof en persoonlijk leven delen. En vergeet de disputenbattle niet, waar we stuk voor stuk veranderen in vreselijke fanatici. Of denk aan een cantus, waar we onze kelen schor zingen. Ons sjaarsdiner loopt ieder jaar helemaal uit de hand. En we hebben nog duizend andere verhalen, die we u graag een keer vertellen.

U ziet het: Wij gaan echt voor GOUD!

Arbor Vitae

Arbor Vitae is een dispuut met een uitgesproken karakter, bestaande uit veel verschillende persoonlijkheden met allemaal hart voor Jezus. Wij typeren onszelf als schaamteloos; geen schaamte om onze kwetsbare kant te laten zien, noch om onszelf te zijn in uiterste zin. In onze spontane of geplande gesprekken over God en geloven, nemen wij elkaars meningen serieus en luisteren we naar elkaar. Buiten deze gesprekken is dat minder frequent het geval.

Wij zijn een hechte groep, delen lief en leed en zijn actief, zowel als dispuut, maar ook binnen de vereniging. Aan het einde van de borrel zijn er altijd nog leden van Arbor Vitae aanwezig en ook naast de woensdagavonden zien wij elkaar graag.

Waar we het ene moment ons kunnen vermaken met de grootst mogelijke onzin, kunnen we een seconde later verzeild raken in mooie persoonlijke gesprekken. Daarnaast genieten we van spontane worship-sessies, spelletjesavonden en als we studeren, treffen we elkaar graag aan de NSN tafel in de UB. Naast de spontaniteit organiseren we graag activiteiten als een weekendje zeilen, een kerstmarkt bezoeken, een dispuutsdag voor onze ouders, een fotospeurtocht door de stad of een gehoorbeschadiging oplopen in een muzieklokaal. 

Leden van Arbor Vitae zijn iets te veel zichzelf, met pikzwarte tegeltjes en grappen die net (niet) door de beugel kunnen. Onszelf zijn betekent ook dat we een heel open en kwetsbaar dispuut zijn, waar geen oordeel over elkaar is. We ondersteunen en bemoedigen elkaar in het geloof en houden elkaar scherp met kritische vragen.

Met deze kritische houding en gezellige momenten willen we ons allemaal ontwikkelen tot goede vruchten van de boom. 

Allure

Welkom bij Allure! 

Allure betekent indrukwekkende uitstraling. Onze uitstraling is onze stijl en daarmee onze manier van doen. Waar bestaat onze stijl uit?

Warm – de sfeer binnen Allure is warm. De leden van Allure verwarmen hun omgeving, zoals de opkomende zon de aarde verwarmt. Deze uitstraling hebben de leden van Allure niet van zichzelf, maar zij geloven dat zij het licht in de wereld mogen zijn door Jezus Christus, die het Licht voor de wereld is. Allure wil zich voor de vereniging en haar leden profileren als een dispuut dat te allen tijde de blik op Jezus heeft gericht. De nadruk ligt op de persoonlijke ontwikkeling van eenieder die lid is van dispuut Allure. 

Betrokken – zoals de opkomende zon met haar licht en warmte alles wat leeft op laat bloeien, zo leren de leden van Allure je om open te zijn. Ze weten van elkaar wat er speelt in elkaars leven en kunnen tot elkaar doordringen zoals het licht van de zon zelfs de donkerste hoekjes kan verlichten. Daarbij geloven zij naar Richteren 5:31b, dat “Zij die u liefhebben, krachtig zullen stralen als de opgaande zon”. 

Prominent – de leden van Allure zijn aanwezig, toegewijd aan het dispuut én aan de vereniging waar zij uit voortkomen. Zoals de aarde draait om de zon, zo draait ook hun studentenleven om de vereniging en het dispuut. De leden van Allure zijn trots; trots op de vereniging die hun studentenleven kleur en betekenis geeft. Zij zijn prominent aanwezig bij de verenigingsactiviteiten. Daarbij gaan zij gekleed in de kleuren van Allure: donkerblauw met het onmiskenbare oranje. De leden van Allure zijn ook trots op Allure: het dispuut dat zij gevormd hebben en dat door de leden door zal blijven groeien. 

Meer weten?

Entheos

Buongiorno! Wij zijn het Italiaanse dispuut der Nijmeegse Studentenvereniging de Navigators. Bij Entheos zult u de Italiaanse sferen binnen stappen, met haar passie, haar hartelijke sfeer en haar ruimte voor samenkomen en vriendschap. We zijn het jongste dispuut van de vereniging, wat zich uit in de hoge mate van enthousiasme bij onze leden. We zoeken elkaar veel op, houden van koffietjes, cocktails en goede gesprekken. Wij zijn enthousiast over elkaar, enthousiast over de vereniging en enthousiast over God.

Naast passie zult u bij ons ook een vertrouwde sfeer vinden. Het familiegevoel, het nieuwe thuis in Nijmegen, hebben wij zeker bij elkaar gevonden. Er is ruimte voor eerlijkheid, kwetsbaarheid, ontmoeting en verbondenheid. Samen zoeken we God, zijn we leergierig en weten we waar het leven écht om gaat. Maar gelukkig nemen we elkaar ook niet al te serieus en houden we van een grap. We zijn een groep nuchtere studentikoze mensen die van een borrel houden, maar vooral van elkaar. Samen halen we het beste uit onze studententijd!

Entoes