Disputen der NSN

Disputen binnen NSN zijn groepen van gemiddeld 22 mensen waar je drie keer per maand mee samenkomt. Op een verenigingsavond eet en kring je samen met je dispuut. Ieder dispuut heeft zijn eigen karakter en organiseert naast de vereniging ook nog eigen activiteiten. Nieuwe leden worden op voorkeur ingedeeld in een dispuut.

Leer hieronder alle disputen kennen!

Arctos

Van de serieuze en diepgaande gesprekken die tijdens de
kringen worden gevoerd tot de borrels die tot de late avonduren
doorgaan. Wij zijn van alle markten thuis.
Al is het tijdens een dispuutsavond, een studiesessie in de Ub, die duidelijk een koffiepauze kan gebruiken of tijdens onze prachtige vakanties en weekenden wij zijn immer enthousiast, gezellig, diepgaand en af en toe een tikkie chaotisch. Ook buiten onze vaste woensdagavond vinden wij het fijn om elkaar steeds weer op te zoeken tijdens uitbrakbrunches, vrijmibo’s, koningsnachtfeestjes, expedities naar andere navigatorverenigingen en noem maar op. Wij dragen ons karakter ook naar buiten door fanatiek aanwezig te zijn tijdens verenigingsbrede activiteiten en door lekker te verbroederen met mededisputen.
Wil je meer over ons weten, onze foto’s bekijken of heb je vragen? Neem dan vooral een kijkje op onze pagina’s.

Meer weten?

EVA

Hoi, wij zijn EVA, hèt damesdispuut van NSN.

Wij zijn een diverse groep vrouwen met warboel aan interesses. En juist die warboel aan interesses maakt dat je je snel thuis voelt. Als dispuut staan wij voor waardigheid, uitdaging, sfeer, verbondenheid en vriendschap.

We zijn graag actief binnen NSN en zijn dan ook elke week op de borrel te vinden. Op de borrels kun je ons herkennen aan onze donkergroene jasjes. We staan daar graag nog even door te kletsen over de avond met een speciaalbiertje in onze linkerhand en showen onze geweldige dansmoves.

Als EVA zijn we erg betrokken bij elkaar. We spreken elkaar ook vaak naast de vaste dispuutsavond. Zo houden we ervan om een avondje te gaan paintballen, heerlijk te borrelen met elkaar of avondjes fanatiek spelletjes te spelen. EVA’s zoeken elkaar ook vaak op om te gaan sporten, koffietjes te doen in de stad of om met een wijntje op de bank te chillen. 

Naast alle gezelligheid hebben we binnen EVA ook hart voor God. Wij geloven dat Hij ons allemaal naar Zijn beeld gemaakt heeft: ‘Imago Dei’. We stimuleren elkaar om steeds meer vanuit deze identiteit te leven. Dit doen we door samen te kringen, thema-avonden te houden, te worshippen bij een kampvuur of zondags samen naar de kerk te gaan. Zo zetten we God centraal binnen EVA.

Meer weten?

 

ILIAS

ILIAS is het verhaal over het paard van Troje, even heldhaftig als de leden van ons dispuut. Zo brasten we al voor er een reglement was en is er altijd wel een groepje Trojanen dat de borrel uitzit. Onze kernwaarden zijn Hecht, Persoonlijk, Openhartig, Fanatiek, Prominent en Temperamentvol. We willen graag goed voor de dag komen, actief zijn en goede vriendschappen opbouwen.
Samen hebben we mooie kringen, doen we hele gezellige activiteiten, zoeken we op andere momenten juist de diepte, strijden we hard om te winnen en genieten we van veel spontane initiatieven. Uiteraard mag een lekker biertje daarbij niet ontbreken. Bent u benieuwd aan welke prominente kledingstukken onze leden te herkennen zijn? Of naar hoe wij met gevaar voor eigen leven bergen beklimmen (terwijl er ook gewoon wandelpaden zijn)?
Of naar onze traditie om 04:04 uur op de borrel?
Of hoe we keihard het eerste disputensporttoernooi hebben gewonnen?


Schroom niet om te mailen naar iliasdispuutdernsn@gmail.com of één van onze fantastische Trojanen aan te schieten!

Meer weten?

MANNA

Zoek jij verbinding, een goed gesprek en liefdevolle mensen om je heen? Wij MANNA zijn een enthousiast, levendig en uniek dispuut waarbij Jezus volgen centraal staat.

Wij willen geen enkele dispuutsavond missen en zetten ons met enthousiasme in binnen de vereniging. Op een dispuutsavond is er geen specifieke verwachting van je, het enige wat MANNA verwacht is het onverwachte.

Kletsen, lachen, verbinden, ondernemen, inleven en discussiëren doen MANNA’s graag. We vinden het leuk als mensen een andere kijk op de wereld hebben en gaan hier graag met elkaar over in gesprek. Iedereen is zichzelf en voelt zich vrij binnen onze vriendengroep.

Op borrels is MANNA standaard op de dansvloer of aan de bar te bewonderen, niet in colbert maar in een prachtig spijkerjasje. Daar in de villa genieten we met elkaar én andere disputen van de drank, ambiance en muziek. MANNA’s zijn niet alleen verbonden met elkaar als dispuut, maar ook met de vereniging, zo breken wij graag het brood met anderen. Buiten de dispuutsavond vinden wij het ook fantastisch om activiteiten te plannen zoals worshippen, wandelen, karaokeavond, chillen op het Waalstrand en elkaar ontmoeten. Uiteraard zorgt MANNA elk jaar weer voor een onvergetelijk gala en een zonnige dispuutsvakantie. En niet te vergeten ons contact met de bewoners van De Hulsen! Voor hun zetten we ons elke 3 weken in, waarbij we de leukste gesprekken en spelletjesavonden hebben.

 

Kortom een dispuut vol verassingen waar jij je thuis mag voelen!

Meer weten? 

Phoenix

Stel je een paar mensen voor, genietend met een bordeauxrood wijntje of een (Grimbergen) biertje in de hand, pratend over wat hen bezig houdt in hun leven, verweven met een leuke dosis humor en je hebt een aardig beeld van Phoenix.

Phoenix bestaat uit toegankelijke, vrolijke mensen met een relaxte mentaliteit die verwachten dat je kunt uitleggen waarom je iets vindt, zowel op maatschappelijk als op geloofsgebied en die daarbij lekker genieten van een borreltje. Als dispuut vinden we het heerlijk om bourgondisch te genieten, door lekker te eten, regelmatig optimaal te chillen en hele vette dingen te doen tijdens de dispuutsweekenden. Een rolschaatsdisco, waterskiën en een workshop schermen, verbroederen met een dispuut van een anders NSV vereniging, alles kan! Daarnaast zijn we ook niet vies van een paar potjes poolen tussendoor en elke zomer gaan we met elkaar op phakantie naar een mooi land. We maken samen herinneringen, genieten van het leven en van elkaar en dagen elkaar uit om het vuur brandend te houden!

Meer weten?

Viñales

De plaats Viñales ligt in Cuba en kenmerkt zich door de legendarische natuur, lekkere sigaren, goede drankjes en ontspannen mensen. Deze Cubaanse sferen passen goed bij ons als groep. Wij zijn mensen die het fijn vinden om met elkaar te zijn, enorm te chillen, maar ook houden van goede gesprekken. We hebben binnen Viñales niet alleen hart voor elkaar, maar ook voor God en NSN. De Viñalieten zijn actief, open, betrokken, prominent, hilarisch, enthousiast en nuchtere mensen die houden van gezelligheid. Verder zijn we een hechte groep, we kunnen het allemaal goed met elkaar vinden en er wordt veel gelachen. Er is acceptatie richting elkaar en samen met God proberen we onze weg te vinden. Buiten de dispuutsavonden zijn we maandelijks aan het borrelen in de stad, hebben we afzonderlijke mannen-en vrouwenactiviteiten en gaan we met elkaar op vakantie. We zijn actief in de vereniging met bestuursleden, commissies en vinden wij het belangrijk om commitment te tonen. Daarnaast vieren wij als dispuut ook onze eigen verjaardag die wij grandioos afsluiten met onze eigen gala. Kortom, Viñales is de plek waar het altijd gezellig is, maar waar bovenal God wordt gezocht, want die blijft ondanks alle activiteiten op nummer 1 staan.
 
Meer weten?

Vivet

Vivet is hét levendigste dispuut der Nijmeegse Studentenvereniging de Navigators. Wij profileren ons door een enthousiaste en sociale houding in de vereniging en naar elkaar. ‘Vivet’ kan op twee manieren vrij vertaald worden. Ten eerste als ‘Hij leeft!’, wij geloven namelijk in een levende God die leven geeft. Hij inspireert en zet ons aan om liefdevol met elkaar om te gaan. Dit doen we door samen te (aan)bidden en thema-avonden te houden, zo vinden we diepgang. Ten tweede kan Vivet vertaald worden als; ‘Leef!’. Heel energiek en prominent zijn wij aanwezig in ons dispuut, de vereniging en ook daarbuiten. Vivet is voor haar leden een plek van hartelijkheid, het ‘bankplofgevoel’. Daar waar prominentie, gezelligheid, liefde en trouw aan elkaar en onze levende God ons verbindt. Wij vinden het belangrijk dat je van je studententijd geniet. Dus; leef! (alsof het uw laatste dag is).

 

Benieuwd geworden? Neem een kijkje op onze instagram!

Invictus

Wij gaan voor goud!

Wij zijn Invictus, 10e dispuut der NSN. Wij zijn een hecht dispuut dat sinds augustus 2018 niet meer weg te denken is uit de Villa, onze sociëteit. Wij staan voor eerlijkheid, weerbaarheid, fanatisme, studentikoziteit en goede relaties met elkaar en God.

Binnen ons dispuut vinden we het belangrijk om open en eerlijk naar elkaar te zijn. Bij ons moet je tegen een stootje kunnen. In de eerlijkheid naar elkaar moet je wel eens kwetsbaar zijn. Het mooie is dat juist op die momenten wij als Invictus er voor je zijn. We bouwen elkaar op en groeien samen op geloofsgebied, gesteund door onze onoverwinnelijke God.

Daarnaast zijn wij altijd in voor een leuke activiteit. Denk aan samen lasergamen, genieten van een heerlijk diner met onze (g)oud-leden, op dispuutsvakantie gaan en natuurlijk een gala. Ook houden we van spellen, waaronder bordspellen en op zijn tijd ook van een potje flunkyball. Zoals je niet anders van ons verwacht zijn we bloedfanatiek en gaan wij altijd voor goud!

Wij vinden het erg belangrijk en leuk als je actief meedoet in de gesprekken en aanwezig bent op de dispuutsavonden. Zo hebben wij wat aan jou en heb jij wat aan ons. Zo kan je groeien in geloof en groeien als persoon. Na de dispuutsavond is menig Invicti tot laat terug te vinden op de borrel. Herkenbaar door de gouden vloeistof in onze handen en het trots dragen van onze dispuutsjasjes. Op de borrel vinden we het leuk om zowel met elkaar als met leden van andere disputen te kletsen. Wij blijven namelijk onderdeel van NSN!

Meer weten?

Arbor Vitae

Arbor Vitae staat voor het vergroten van je kennis en wijsheid, verdieping in je geloof en contact met elkaar. Wij zijn een hechte groep, delen lief en leed en zijn actief, zowel als dispuut maar ook binnen de vereniging. Binnen het dispuut hebben we een grote diversiteit aan persoonlijkheden, maar iedereen kan goed met elkaar en één op één afspreken is met iedereen leuk. Wij houden van diepgaande discussies met elkaar, maar kunnen ons daarnaast ook vermaken met de grootst mogelijke onzin. Denk aan bowlen in een tokkiewijk in Arnhem, borrelen tot de zon opkomt op een boot in Leeuwarden, vallende sterren kijken in Frankrijk, naar een skeer hotel gaan in Utrecht of beachvolleyballen in de regen met een biertje. Leden van Arbor Vitae zijn iets teveel zichzelf, met pikzwarte tegeltjes en grappen die net (niet) door de beugel kunnen. Onszelf zijn betekent ook dat we een heel open en kwetsbaar dispuut zijn, waar geen oordeel is over elkaar. Typerend voor ons is dat wij tijdens onze dispuutsweekenden- en vakanties vaak heel weinig plannen maken en uitvoeren, maar het toch altijd ontzettend gezellig hebben. Naast de woensdagavonden zien wij elkaar ook graag. Kortom, wij kennen veel afwisseling in serieuze gesprekken op persoonlijk- en geloofsgebied en kunnen daarnaast genieten van minder serieuze momenten.

Meer weten?

Allure

Welkom bij Allure! 

Allure betekent indrukwekkende uitstraling. Onze uitstraling is onze stijl en daarmee onze manier van doen. Waar bestaat onze stijl uit?

Warm – de sfeer binnen Allure is warm. De leden van Allure verwarmen hun omgeving, zoals de opkomende zon de aarde verwarmt. Deze uitstraling hebben de leden van Allure niet van zichzelf, maar zij geloven dat zij het licht in de wereld mogen zijn door Jezus Christus, die het Licht voor de wereld is. Allure wil zich voor de vereniging en haar leden profileren als een dispuut dat te allen tijde de blik op Jezus heeft gericht. De nadruk ligt op de persoonlijke ontwikkeling van eenieder die lid is van dispuut Allure. 

Betrokken – zoals de opkomende zon met haar licht en warmte alles wat leeft op laat bloeien, zo leren de leden van Allure je om open te zijn. Ze weten van elkaar wat er speelt in elkaars leven en kunnen tot elkaar doordringen zoals het licht van de zon zelfs de donkerste hoekjes kan verlichten. Daarbij geloven zij naar Richteren 5:31b, dat “Zij die u liefhebben, krachtig zullen stralen als de opgaande zon”. 

Prominent – de leden van Allure zijn aanwezig, toegewijd aan het dispuut én aan de vereniging waar zij uit voortkomen. Zoals de aarde draait om de zon, zo draait ook hun studentenleven om de vereniging en het dispuut. De leden van Allure zijn trots; trots op de vereniging die hun studentenleven kleur en betekenis geeft. Zij zijn prominent aanwezig bij de verenigingsactiviteiten. Daarbij gaan zij gekleed in de kleuren van Allure: donkerblauw met het onmiskenbare oranje. De leden van Allure zijn ook trots op Allure: het dispuut dat zij gevormd hebben en dat door de leden door zal blijven groeien. 

Meer weten?