Ga naar de inhoud

Lid worden

Schrijf je in!

Wil jij van je studententijd een onvergetelijke tijd maken? Wil je groeien in je geloof met God én iedere woensdag avond een biertje drinken op de borrel? Ben jij klaar voor een jaar vol activiteiten? Van verenigingsweekenden tot dispuutsvakanties en van vieringen tot gala’s? Wil jij nieuwe studenten in Nijmegen leren kennen? Kortom ben jij klaar voor de tijd van je leven? Schrijf je dan nu in!

De inschrijvingen voor het verenigingsjaar 2023-2024 zijn vanaf 1 juni tot en met 28 augustus geopend! Schrijf je hieronder in als je dit nog niet gedaan hebt!

Schrijf je in!

Wil jij lid worden van de mooiste christelijke studentenvereniging van Nijmegen? Dat kan! 

Vanaf 1 juni tot en met 26 augustus kan je je via onderstaande link inschrijven.

De data van het novitiaat staan hieronder. Deze zijn belangrijk om in de agenda schrijven. 

Introductie

Kom jij volgend jaar in Nijmegen studeren of studeer je al een tijdje en wil je nu aansluiten bij een christelijke studentenvereniging? Wil je NSN leren kennen voordat je lid wordt dan kan dat!

Tijdens de introductieweek organiseert NSN een hoop activiteiten en op maandag 26 augustus 2024 zal onze start-BBQ zijn! Verdere informatie over de activiteiten volgt nog.

Houd Instagram (@nijmeegse.navigators) in de gaten voor updates.

Belangrijke data

Zoals vermeld, zijn de inschrijvingen tot en met maandag 26 augustus geopend. Dinsdag 27 augustus krijg je te horen of we je een plek kunnen bieden binnen NSN. Mocht dat het geval zijn, is het van belang dat je bij de volgende momenten aanwezig bent.

Novitiaat: 28 aug – 1 sept

Veelgestelde vragen

Het wordt van leden verwacht dat zij iedere woensdagavond aanwezig zijn bij NSN. Gemiddeld kom je drie keer per maand met je dispuut samen en eens per maand is er een verenigingsactiviteit. Dispuutsavonden starten om 18:00 uur met een gezamenlijke maaltijd. Daarna ga je meestal met je ‘kring’ een bijbelstudie doen van 20:00 – 22:00 uur. De avond wordt afgesloten met een borrel op de Villa vanaf 22:30.

Wanneer je je aanmeldt voor NSN, is dat helaas nog geen garantie dat we je ook echt een plekje kunnen geven. Het is namelijk mogelijk dat er een loting plaatsvindt voor de aanvang voor het verenigingsjaar. Er zijn drie mogelijke redenen waarom er geloot zou moeten worden.

De eerste reden is het aantal aanmeldingen. Bij NSN kennen we disputen, groepen van ongeveer 20 leden. Alle leden zitten in een dispuut. In disputen is er elk jaar plek voor een bepaald aantal nieuwe leden. Mocht het zo zijn dat er dermate veel aanmeldingen zijn voor NSN dat onze disputen het niet op kunnen vangen, dan wordt er geloot onder de aanmeldingen. 

De tweede reden is de man/vrouw verhouding. Om de verhouding tussen mannen en vrouwen binnen de vereniging niet te scheef te laten worden, moet minstens 30% van de aanmeldingen man zijn en minstens 30% van de aanmeldingen vrouw. Ligt het aantal mannen of het aantal vrouwen hieronder, dan wordt er onder het andere geslacht geloot. 

De derde reden dat er geloot kan worden is vanwege de verhouding studenten die aan de Radboud Universiteit (RU) studeren en studenten die aan een andere onderwijsinstelling studeren. Daarnaast is ook de verhouding studenten die aan de RU of aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN) studeren relevant. Om erkend te worden als studentenvereniging door de RU, moet minimaal 50% van de leden aan de RU studeren, en minimaal 75% aan de HAN of de RU studeren. Wanneer het aantal niet-RU-studenten of het aantal niet-RU/HAN studenten wat zich heeft aangemeld de verhouding van de vereniging onder de 50% RU-studenten of de 75% HAN/RU-studenten brengt, wordt er geloot onder de niet-RU-studenten of de niet-RU/HAN studenten.

Ook kan een combinatie van deze redenen de oorzaak zijn van een loting. Of er wordt geloot, wordt gecommuniceerd nadat de aanmeldingen sluiten. Daarna hoor je of je bent in- of uitgeloot.

Om lid te worden van NSN is het vereist om deelgenomen te hebben aan het novitiaat, de kennismakingstijd van NSN. Tijdens het novitiaat trek je een aantal dagen en nachten op met alle andere nieuwe leden. Dit om de vereniging zo goed mogelijk te leren kennen. Het novitiaat heeft een ontgroenend karakter en is een onvergetelijke tijd waarin je snel nieuwe contacten legt en NSN leert kennen!

De vaste bijdrage bij NSN was afgelopen jaar €25 per maand. Dit bedrag was inclusief de kosten voor activiteiten zoals weekenden en het gala. Ook zat hier de sociëteitsbijdrage bij in. Aan het eind van het collegejaar krijg je het bedrag terug van activiteiten waar je niet aan hebt deelgenomen. Dit bedrag kan elk jaar weer variëren, dus het is mogelijk dat de contributie aankomend jaar lager of hoger gaat zijn.

Naast de NSN contributie betaal je voor je dispuut. Disputen eten samen en hebben daarnaast hun eigen activiteiten. De incasso van de disputen ligt rond de 20 euro per maand.