Lid worden ?

Dagen tot inschrijving!

Days

Schrijf je in!

Wil jij van je studententijd een onvergetelijke tijd maken? Wil je groeien in je geloof met God èn iedere woensdag avond een biertje drinken op de borrel? Ben jij klaar voor een jaar vol activiteiten? Van verenigingsweekenden tot dispuutsvakanties en van vieringen tot gala’s? Wil jij Nieuwe studenten in Nijmegen leren kennen? Kortom ben jij klaar voor de tijd van je leven? Schrijf je dan nu in!

De inschrijvingen voor het verenigingsjaar 2022-2023 zijn vanaf 1 juli 2022 tot en met 29 Augustus geopend! Schrijf je hieronder in als je dit nog niet gedaan hebt!

INTRODUCTIE

Kom jij volgend jaar in Nijmegen studeren of studeer je al een tijdje en wil je je nu aasluiten bij een Christelijke studentenvereniging? Wil je NSN een beetje leren kennen voordat je lid wordt dan kan dat! Tijdens de introweek organiseert NSN een hoop activiteiten en op maandag 29 Augustus 2022 zal onze start BBQ zijn! Verdere informatie over de activiteiten volgt nog.

Houdt Instagram (@nijmeegse.navigators) in de gaten voor updates!

Algemene planning

Datum
Activiteit
Opmerkingen
8 juni
Open dispuutsavond
Start om 18:00
1 juli
Inschrijvingen open
 
22 augustus – 28 augustus
Introductieactiviteiten
 
29 augustus
Startbarbecue
Start om 18:00
29 augustus 00:00
Deadline inschrijvingen
 
30 augustus
In geval van loting, hoor je deze dag of je bent in- of uitgeloot
 
31 augustus- 3 september
Novitiaat
Het novitiaat loopt van woensdagavond tot zondagmiddag, en is verplicht

Open avond

Wil je alvast een verenigingsavond bij NSN meemaken? Dat kan! Op woensdag 8 juni houden we een algemene open avond. Kan je die avond niet, maar wil je wel graag een avond meemaken. Geef dat in het onderstaande formulier dan even aan!

Veelgestelde vragen

Woensdagavond is de vaste avond bij NSN. Gemiddeld kom je drie keer per maand met je dispuut samen en eens per maand is er een verenigingsactiviteit. Dispuutsavonden starten om 18:00 uur met een gezamenlijke maaltijd. Daarna ga je meestal met je ‘kring’ een bijbelstudie doen van 20:00 – 22:00 uur. De avond wordt afgesloten met een borrel op de Villa vanaf 22:30.

Wanneer je je aanmeldt voor NSN, is dat helaas nog geen garantie dat we je ook echt een plekje kunnen geven. Het is namelijk mogelijk dat er een loting plaatsvindt voor de aanvang voor het verenigingsjaar. Er zijn drie mogelijke redenen waarom er geloot zou moeten worden.

De eerste reden is het aantal aanmeldingen. Bij NSN kennen we disputen, groepen van ongeveer 20 leden. Alle leden zitten in een dispuut. In disputen is er elk jaar plek voor een bepaald aantal nieuwe leden. Mocht het zo zijn dat er dermate veel aanmeldingen zijn voor NSN dat onze disputen het niet op kunnen vangen, dan wordt er geloot onder de aanmeldingen.

De tweede reden is de man/vrouw verhouding. Om de verhouding tussen mannen en vrouwen binnen de vereniging niet te scheef te laten worden, moet minstens 30% van de aanmeldingen man zijn en minstens 30% van de aanmeldingen vrouw. Ligt het aantal mannen of het aantal vrouwen hieronder, dan wordt er onder het andere geslacht geloot.

De derde reden dat er geloot kan worden is de verhouding HBO-studenten en universitaire studenten. Om erkend te worden als studentenvereniging door de Radboud Universiteit, moet minimaal 60% van de leden aan de universiteit studeren. Wanneer het aantal HBO-ers wat zich heeft aangemeld de verhouding van de vereniging onder de 60% universitaire studenten brengt, wordt er geloot onder de HBO-ers.

Ook kan een combinatie van deze redenen de oorzaak zijn van een loting. Of er wordt geloot, wordt gecommuniceerd nadat de aanmeldingen sluiten. Daarna hoor je of je bent in- of uitgeloot.

Om lid te worden van NSN is het vereist om deelgenomen te hebben aan het novitiaat, de kennismakingstijd van NSN. Tijdens het novitiaat trek je een aantal avonden en een weekend op met alle andere nieuwe leden. Dit om de vereniging zo goed mogelijk te leren kennen. Het novitiaat heeft een ontgroenend karakter en is een onvergetelijke tijd waarin je snel nieuwe contacten legt en NSN leert kennen!

De vaste bijdrage bij NSN is aankomend jaar €35 per maand. Dit bedrag is inclusief de kosten voor activiteiten zoals weekenden en het gala. Ook zit hier de sociëteitsbijdrage bij in. Aan het eind van het collegejaar krijg je het bedrag terug van activiteiten waar je niet aan hebt deelgenomen. 

Naast de NSN contributie betaal je voor je dispuut. Disputen eten samen en hebben daarnaast hun eigen activiteiten. De incasso van de disputen ligt rond de 15 en 20 euro per maand.

Voor ouderejaars is de maandelijkse incasso €30 per maand en studenten die een semster in het buitenland studeren kunnen een buitenlandkorting aanvragen voor hun contributie.